Mesečna inflacija u januaru 0,4 posto, međugodišnja 1,1%

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2021, 13:36

Mesečna inflacija u januaru 0,4 posto, međugodišnja 1,1%

Inflacija u Srbiji je u januaru 2021. porasla za 0,4 posto u odnosu na decembar, dok je u poređenju sa istim mesecom prošle godine zabeležila rast od 1,1 procenat, objavio je Republički zavod za statistiku.

Prema podacima zavoda, inflacija u celoj 2020. godini, merena rastom potrošačkih sena, iznosila je 1,6 odsto u odnosu na godinu dana ranije.

U januaru 2021, na mesečnom nivou su poskupeli stan, voda, električna energija, gas i druga goriva za 2,2 procenta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << transport za 1,3 posto, rekreacija i kultura za 0,9, restorani i hoteli za 0,2, te hrana i bezalkoholna pića i zdravstvo za po 0,1 procenat.

Pad cena je registrovan kod odeće i obuće za 1,7 posto i komunikacija za 0,7 procenata. Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Inflacija u januaru u Srbiji 0,4 odsto

Izvor: Danas, 22.Feb.2021

Inflacija u Srbiji je u januaru ove godine porasla za 0,4 odsto u odnosu na decembar 2020. godine, dok je u poređenju sa istim mesecom lane Republički zavod za statistiku (RZS) zabeležio njen rast od 1,1 odsto.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.