Mercator iz gubitka u dobit, dug smanjen

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Nov.2018, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercator iz gubitka u dobit, dug smanjen

LJUBLJANA - Grupa Mercator je u prvih devet mjeseci ostvarila 1,617 milijardi eura prihoda od prodaje što je 5,4 posto više nego u istom lanjskom razdoblju. 

Dobit iz poslovanja više je nego udvostručena, na 35,8 milijuna eura. Neto dobit iznosila je 8,9 milijuna eura što je značajno poboljšanje u odnosu na isto lanjsko razdoblje kad je ostvaren gubitak od 10,5 milijuna eura.

Neto financijski dug Grupe Mercator je na dan 30. rujna ove godine iznosio 738,3 milijuna >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << eura, što je 11,2 posto manje nego godinu ranije.

Strateški cilj kompanije, kako navode, jest da se, između ostaloga i monetizacijom nekretnina, ide prema daljnjem snižavanju dugova tako da se do 2021. osiguraju financijska sredstva za nova investicijska ulaganja u razvojkorporativnog biznisa.

Već se sada može reći kako će taj proces trajati barem još dvije godine.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.