Menadžerski tim - prelazno rešenje za Železaru

Izvor: Studio B, 21.Feb.2015, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Menadžerski tim - prelazno rešenje za Železaru

Izvršni direktor za finansije Železare Smederevo Bojan Bojković rekao je da je planirano da Železarom upravlja firma sastavljena od iskusnih i stručnih menadžera, dodavši da je reč o prelaznom rešenju.

"Ona će imati pravo na ostvarivanje dela profita po osnovu usluga upravljanja i rukovođenja Železarom koje nude i sprovode. Država ostaje vlasnik i ima kontrolu nad upravljanjem fabrikom. To su takozvani dualni sistemi za nadgledanje rada fabrike", rekao je Bojković >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << za list Danas.

Prema njegovim rečima, sada je najvažnije naći firmu koja je spremna da ostvari takav "frendli dil", dakle da postoji obostrano poverenje.

"Da rad bude zajednički i savetodavan kako bi se ostvarili najbolji mogući rezultati, što podrazumeva ne samo veštinu rukovođenja, već i mogućnost da se obezbede kupci naših proizvoda, da se dođe do jeftinijih sirovina i boljih uslova plaćanja", rekao je Bojković.

On smatra da se Vlada Srbije opredelila za taj model umesto da angažuje stručnjake iz Srbije, zato što strane firme sastavljene od iskusnih menadžera u određenim oblastima imaju dobre veze i kontakte koji im omogućavaju jeftinu i kvalitetnu nabavku sirovina sa jedne i obezbeđivanje kupaca i novih tržišta sa druge strane.

"Nama je, posle svega što se dešavalo u Železari nakon odlaska Ju-Es stila, potrebno da povratimo poverenje kupaca na inostranom tržištu", dodaao je on.

Prema njegovim rečima, reč o prelaznom rešenju, o modelu koji ne rešava pitanje vlasništva.

"Takav model vođenja kompanije nije izuzetak, primenjivan je i ranije i sada, kod nas i u Evropi, najčešće u Italiji. Slučaj sa Etihadom veoma je sličan, takođe i sa Sartidom, jer je Ju-Es stil imao ugovor o upravljanju i menadžmentu u prvih 10 meseci", rekao je on, prenosi Danas.

Kada je reč o otpuštanju radnika i smanjenju plata Bojković kaže da otpuštanja neće biti, izuzev prirodnog odliva, odnosno odlaska ljudi u penziju.

On je dodao da smanjenja plata takođe neće biti, a nakon dolaska firme zadužene za rukovođenje, o visini zarada će se razgovarati i tražiti rešenje.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije je od nekoliko opcija za privatizaciju Železare izabrala najtransparentniju.

"Ta opcija je podrazumevala javni poziv, pismo o zainteresovanosti, tender, komisiju za privatizaciju, otvorene pregovore i potrebnu dokumentaciju dostupnu javnosti preko Agencije za privatizaciju. S obzirom na to, veoma je lako proveriti i utvrditi da Vlada ništa nije prihvatila pa posle toga odbila, kako tvrdi Esmark", rekao je izvršni direktor, prenosi Danas.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bojković: Prelazno rešenje za Železaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2015

Izvršni direktor za finansije Železare SmederevoBojan Bojković rekao je da je planirano da Železarom upravlja firma sastavljena od iskusnih i stručnih menadžera, dodavši da je reč o prelaznom rešenju, o modelu koji ne rešava pitanje vlasništva..."Ona će imati pravo na ostvarivanje dela profita...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.