„Meklenburg-Zapadna Pomeranija neće odustati od projekta Severni tok 2“

Izvor: Vostok.rs, 19.Avg.2020, 10:51

„Meklenburg-Zapadna Pomeranija neće odustati od projekta `Severni tok 2`“

Premijer nemačke zemlje Meklenburg-Zapadne Pomeranije, Manuela Švezig izjavila je u intervjuu za „Virtšafts vohe“ da će se Nemačka, ukoliko ne preduzme recipročne korake posle američkih sankcija gasovodu „Severni tok 2“, suočiti sa nepredvidivim posledicama. „Ako dozvolimo ovakvo mešanje, jednog dana će se možda ispostaviti da najgore tek dolazi. Ko može da garantuje da sledeći korak neće biti uputstva koje automobile vozimo? To je potpuno neprihvatljivo“, rekla je ona. Švezigova je dodala da je gas koji će dolaziti preko „Severnog toka 2“ neophodan za prelazak na obnovljive izvore energije, jer Nemačka odustaje od industrije uglja i nuklearne energije.
„Jasno sam dala do znanja da Meklenburg-Zapadna Pomeranija neće odustati od projekta. Sada nam treba jasan signal da Nemačka i Evropa neće dozvoliti da ih ucenjuju po ovom pitanju“, zaključila je nemačka političarka.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.