McAllister će tražiti rasvetljavanje slučaja Savamala

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Avg.2016, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

McAllister će tražiti rasvetljavanje slučaja Savamala

BEOGRAD - Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju David McAllister posetiće Srbiju 22. septembra, zajedno sa Delegacijom Evropskog parlamenta koja će se obratiti Odboru Skupštine Srbije za evropske integracije, piše Danas.

Sagovornici Danasa iz Brisela nezvanično komentarišu da treba sačekati kraj letnje pauze u radu institucija Evropske unije, jer će se tada preciznije znati sadržaj Izveštaja, ali će u tom dokumentu Beogradu biti poručeno da nastavi proces ekonomskih >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << reformi, uloži dodatne napore u segmentima koji se odnose na vladavinu prava, nezavisno pravosuđe i borbu protiv korupcije.

Moguće je da će biti osvrta i na slučaj Savamala, odnosno da će Brisel istaći nužnost rasvetljavanja tog događaja, navode sagovornici Danasa.

U Briselu ocenjuju da bi Srbija mogla da ponovo dobije kritike zbog situacije o slobodi izražavanja i štampe, kao i da će biti naglašena nužnost unapređenja ljudskih prava i sloboda.

Pažnja će biti posvećena spoljnoj politici, odnosima u regionu, dolasku albanskog premijera Edija Rame, usaglašavanju sa spoljnom politikom EU.

Posebna pažnja će biti psovećena rešavanju kosovskog pitanja, a sagovornici Danasa navode da će, ukoliko do oktobra situacija ostane nepromenjena, Beogradu biti poručeno da je potrebno što pre primeniti ranije postignute dogovore o energetici i telekomunikacijama.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.