Matić: Seoski turizam u Srbiji može mnogo da ponudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2021, 17:44

Matić: Seoski turizam u Srbiji može mnogo da ponudi

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić posetila je sa saradnicima seosko turističko domaćinstvo "Rajski konaci" u selu Leušići kod Gornjeg Milanovca, koje je dobitnik nagrade "Turistički cvet" 2010. godine za najlepše seosko domaćinstvo u Srbiji.

Ona je istakla da je ovo primer uspešnog seoskog turizma, koji može mnogo da ponudi.

"Ovo je primer kako treba da izgleda seosko domaćinstvo koje želi da pruži maksimalnu turističku uslugu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Oni spajaju tradiciju koju čuvaju, običaje ovog kraja, tu takođe gastronomska ponuda iz ovog kraja. Pre svega ovakva vrsta turizma zanimljiva je porodicama sa decom, ali i stranim kompanijama i stranim turistima", rekla je Matić.

Ona je dodala da je važna komponenta etno turizma njegov ekološki karakter.

"Ovakav turizam je ekološki održiv, ni na koji način ne remeti ovu prelepu prirodu, naprotiv, doprinosi da se najlepši način najbolje iz ovog kraja predstavi svima koji ovde dođu", zaključila je ministarka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.