Mask zatražio odlaganje parnice sa Tviterom za 28. oktobar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2022, 07:07

Mask zatražio odlaganje parnice sa Tviterom za 28. oktobar

Američki milijarder Ilon Mask zatražio je od sudije da odloži njegovu parnicu sa "Tviterom" za 28. oktobar, što je sudija u Delaveru odobrio, javio je Rojters. Spor se vodi zbog nerešenog finansiranja sporazuma o kupovini "Tvitera" postignutog u aprilu, vrednog 44 milijarde dolara.

Mask i kompanija "Tviter" mogli bi da postignu dogovor o okončanju parnice narednih dana, što će omogućiti najbogatijem čoveku na svetu da kupi tu kompaniju za 44 milijarde dolara. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Mask, koji je i direktor kompanije "Tesla", predložio je "Tviteru" da, ukoliko ta kompanija prekine spor sa njim, pristane na uslove iz sporazuma koji je postignut u aprilu - da kupi kompaniju za 54,20 dolara po akciji.

U pokušajima da okončaju parnicu, dve strane su se dogovorile da Maskovo svedočenje na pripremnom ročištu pred sudom u Delaveru, koje je trebalo da se obavi danas, bude odloženo, ali da se pregovori o završetku parnice nastavljaju.

Suđenje je prethodno bilo zakazano za 17. oktobar.

Nakon najave u utorak da će Mask nastaviti sa preuzimanjem "Tvitera", obustavljeno je trgovanje akcijama ove društvene mreže.

Mask je nekoliko nedelja kasnije odustao od postignutog dogovora, navodeći da je zabrinut jer je broj botova na platformi veći nego što je "Tviter" tvrdio.

"Tviter" je negirao optužbe i tužio Maska da bi ga primorao da se dogovor realizuje, nakon čega je došlo i do naglog pada vrednosti akcije Maskove kompanije "Tesla".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mask zatražio odlaganje parnice sa Tviterom 

Izvor: RTS, 07.Okt.2022

Milijarder Ilon Mask zatražio je od sudije da odloži njegovu parnicu sa "Tviterom" za 28. oktobar, što je sudija u Delaveru odobrio, javlja Rojters. Spor se vodi zbog nerešenog finansiranja sporazuma o kupovini "Tvitera" postignutog u aprilu, vrednog 44 milijarde dolara. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.