Masakr u Nigeriji, 2.000 mrtvih

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jan.2015, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masakr u Nigeriji, 2.000 mrtvih

Oko 2.000 ljudi ubijeno je u masakru koji su počinili pripadnici islamističke organizacije Boko Haram u Nigeriji.

U saopštenju organizacije Amnesti internešnal navodi se da je ovo najsmrtonosniji napad u istoriji te terorističke organizacije, a dogodio se u gradu Baga, koji se nalazi nedaleko od granice sa Čadom.

Kontinuirani napadi džihadista trajali su od srijede do petka, a jedan od lokalnih zvaničnika Baba Aba Hasan istakao je da su žrtve uglavnom djeca, žene i >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << starije osobe, koje nisu uspjele da pobjegnu pred naletom ekstremista.

“Pokolj koji su počinili teroristi Boko Harama je nezamisliv. Odustali smo od prebrojavanja mrtvih. Niko to ne može da učini. Ima mnogo teško ranjenih, koji su do sada vjerovatno preminuli“, rekao je Muhamed Aba Gava, portparol civilne odbrane.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.