Izvor: Glas javnosti, Beta, 06.Apr.2010, 06:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Martovski promet na Berzi veći od februarskog

BEOGRAD - Rast prometa i povećanje učešća stranih investitora u trgovini, ali i pad indeksa akcija obeležili su mart na Beogradskoj berzi. Tokom prethodnog meseca na Berzi je ostvaren promet nešto veći od dve milijarde dinara nakon februarskih 1,97 milijardi, pokazuju podaci srpskog tržišta kapitala. Od ukupnog martovskog prometa 1,52 milijarde dinara realizovano je na vanberzanskom tržištu, a od 512,17 miliona ubeleženih na berzanskom segmentu u trgovini akcijama je ostvareno samo nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << više od 97 miliona.

Na Berzi je u martu obavljeno 5.156 transakcija, nakon 4.566 u februaru, od čega 4.397 u trgovini akcijama.

Prošlog meseca u trgovini su bila 252 izdanja akcija, od kojih su 50 imala mesečni rast cene, a 104 pad.

Kada je o obveznicama RS reč, martovski promet premašio je 415 miliona dinara, u poređenju sa 163,8 miliona u februaru.

Najviše se u prethodnom mesecu trgovalo dužničkim hartijama serije A2013, za 150,5 miliona dinara.

Učešće stranaca u ukupnoj trgovini na Berzi je udvostručeno u martu u poređenju sa februarom, na nešto više od 45 odsto, dok je u trgovini akcijama i više nego udvostručeno, na 54 odsto.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.