Marković: Neće biti novih kriznih mjera

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Nov.2018, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Neće biti novih kriznih mjera

PODGORICA - Crna Gora ulazi u period stabilnosti javnih finansija i stvaranja veće mogućnosti za postizanje boljeg standarda građana, saopštio je premijer Duško Marković.

Marković je intervjuu za Televiziji Crne Gore (TVCG) povodom dvije godine rada Vlade, saopštio da neće biti novih kriznih mjera i podsjetio je da naredne godine ističe rok za krizni porez, doprinosi na zarade vratiće se na devet odsto, a neće biti ni novih poreza i akciza.

Premijer je kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << da će kapitalni budžet za narednu godinu iznositi 300 miliona eura.

"U 2017. iznosio je 280 miliona, u 2018. 290 miliona i sa onim što već radimo preko IRF-a za dvije godine uložili smo više od 377 miliona eura, a trebalo je 450 milona za četiri. Naredne godine gradiće se putna infrastruktura, vrtići, škole, radiće se i na energetskoj infrastrukturi", navodi Marković.

Crna Gora će, tvrdi premijer u 2019. godini biti veliko gradilište, što će, kako je naveo, omogućiti njen dalji ubrzani razvoj i više radnih mjesta,

Predsjednik Vlade u intervjuu za TVCG govori i o razvojnim projektima, evropskim integracijama, unutrašnjoj politici, odnosima sa susjedima, Podgoričkoj skupštini, crkvi na Rumiji.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.