Marković: Najviše raduje rast izvoza

Izvor: SEEbiz.eu, 29.Sep.2018, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Najviše raduje rast izvoza

PODGORICA - Predsjednik Vlade Duško Marković kazao je za TVCG da je rast stope bruto društvenog proizvoda, u drugom kvartalu od skoro 5 odsto, pokazatelj posvećenosti Vlade razvoju ekonomije. 

Premijer Marković je to rekao u Njujorku, gdje je predvodio crnogorsku delegaciju na 73. redovnom zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija..

„Ta dobra vijest me ovdje obradovala. Rast naše ekonomije u 4,9 u II kvartalu je među najvećim stopama rasta u Evropi. >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Mislim da samo Irska, Malta, Poljska i Moldavija u ovom trenutku imaju veće stope rasta. Ova stopa rasta je najveća u Regionu. Ona potvrđuje kredibilnost naše politike, odlučnost ove Vlade i moje napore da se posvetimo ekonomiji, njenom rastu, otvaranju radnih mjesta i boljem standard. Stopa rasta od 4.9 odsto i njena struktura govori da imako pozitivna kretanja u ukupnoj ekonomiju, u svim sektorima", rekao je premijer u Njujorku odgovarajući na pitanje Televizije Crne Gore na kraju zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Marković je rekao da rezultati pokazuju rast u više oblasti – poljoprivrede stopom od 8,8 odsto, industrijske proizvodnje stopom iznad 25 odsto, građevinarstva preko 35 odsto, trgovine stopom od 4,4 odsto i turima stopom od 13,6 odsto.

„Ono što me posebno obradovalo je da smo imali u ovom periodu veći izvoz nego uvoz i to u zanačajnom pocentu. Dakle, ispunjavamo ono što smo rekli građanima: da će naša ekonomija da raste po ubrzanim stopama, da će te stope rasta biti održive, da one nesporno dovode do novih radnih mjesta, a, sasvim sam siguran, u dogledno vrijeme, i do boljeg standarda naših građana", zaključio je Marković.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.