Marko Čadež još četiri godine na čelu Privredne komore Srbije

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Jun.2017, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marko Čadež još četiri godine na čelu Privredne komore Srbije

BEOGRAD - Skupština Privredne komore Srbije izabrala je dosadašnjeg predsednika Marka Čadeža na novi četvorogodišnji mandat, saopšteno je iz te organizacije.

Novoizabranu Skupštinu PKS čini 150 privrednika iz cele Srbije – predstavnika 16 regionalnih i parlamenta komore glavnog grada, prvi put biranih u otvorenom demokratskom postupku u kome je svaki privrednik dobio pravo da se kandiduje, da bira i bude biran.

„Prvi put izbori u komorskom sistemu – za >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << regionalne parlamente sprovedeni su po direktnom principu, u kojem je svaki privrednik imao pravo da se kandiduje i bude biran. Regionalne parlamente privrednika čine predstavnici čak 678 najznačajnijih kompanija u Srbiji, a Skupštinu PKS privrednici koje je delegiralo 17 parlamenata privrede iz cele Srbije", rekao je Čadež.

Prema njegovim rečima, PKS će nastaviti da radi na strateškim ciljevima kao što su zaštita interesa privrede, edukacija, internacionalizacija, i pre svega izgradnja što efikasnijeg servisa za kompanije – članice.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.