Izvor: B92, 08.Maj.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mapa puta do članstva u STO

Beograd -- Generalni direktor Svetske trgovinske organizacije Paskal Lami izjavio je da će Srbija "do sledeće godine verovatno da postane članica STO".

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić sastao se u Ženevi, u sedištu Svetske trgovinske organizacije, sa generalnim direktorom STO Paskalom Lamijem, koji mu je predstavio Mapu puta za pristupanje Srbije u Svetsku trgovinsku organizaciju.

Lamije je rekao da postoji mogućnost da do kraja sledeće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine Srbija postane član Svetske trogovinske organizacije.

Ministar Dinkić je istakao da je članstvo u STO važno, jer će time Srbija dobiti status najpovlašćenije nacije na tržištima 152 članice te organizacije.

"Vlasti u Srbiji rade veoma naporno, ali moraju da preuzmu korake koji su navedeni u Mapi puta. I Svetska trgovinska organizacija ima to u vidu. Zato sada obe strane moraju da se potrude", rekao je generalni direktor STO Paskal Lami.

On je ocenio da Srbija ima šansu da postane članice STO do sledeće godine.

"Stvari, za sada, izgledaju dobro, i verovatno do sledeće godine Srbija će biti član Svetske trgovinske organizacije, pod uslovom da srpska strana zadrži entuzijazam kao i do sada, a ja se nadam da hoće", zaključio je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.