Manolić prodaje kuću na Tuškancu za pet milijuna eura

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Nov.2019, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manolić prodaje kuću na Tuškancu za pet milijuna eura

ZAGREB - Prodaje se kuća na Tuškancu u kojoj živi najdugovječniji hrvatski političar Josip Manolić. 

Riječ je o trokatnici od 800 četvornih metara u Nazorovoj 57, koju je 60-ih godina prošlog stoljeća sagradio prvi šef zloglasne OZNE, najbliži Titov suradnik Ivan Stevo Krajačić, javlja RTL.

Osim Manolića, u kući živi još tri obitelji, a atraktivna parcela od pet tisuća kvadrata procjenjuje se na pet milijuna eura vrijednosti.

"Nije mi drago >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << da je na prodaju jer sam na određeni način sentimentalno vezan za kuću. Bor koji se tamo nalazi sam osobno posadio", rekao je za RTL Manolić. Osim bora, Manoliću je važna i klupa ispred kuće jer su tu svoje izborne kampanje započela tri predsjednika - Franjo Tuđman, Stipe Mesić i Ivo Josipović.

Prvi hrvatski predsjednik je i živio tu u susjedstvu.

"Kada je Tuđman dolazio iz Beograda u Zagreb, predsjednik grada Holjevac dobio je nalog da se Tuđmanu osigura stan u Zagrebu", prisjetio se Manolić.

Danas, dva kućna broja od Manolićeve kuće zgrada Hrvatskog lovačkog saveza preuređuje se u aparthotel. Đuro Dečak, dugogodišnji predsjednik Saveza, rekao je kako su tu zgradu više godina pokušali iznajmiti, no da interesa nije bilo. Apartmani bi trebali biti gotovi uoči hrvatskog presjedanja Vijećem Europe te očekuju veće prihode.

Radnici su zatvorili i mali bazen o kojem su u vrijeme socijalizma kružile legende. Moćni stanar bio je Ivan Krajačić Stevo, a govorilo se kako se za njega dovoze cisterne morske vode.

"On je čovjek koji je osobno bio povučen i nije bio sklon avanturama osim političkim avanturama koje su u to vrijeme bile dosta burne vezane uz njegov sukob s nekim prijateljima, vršnjacima iz Srbije", rekao je Manolić.

Hrvatski povjesničar Hrvoje Klasić smatra da je najvažnije što se o Karačiću zna to da se ne zna puno.

"I upravo zbog toga Krajačić je odličan materijal za raznorazne urbane legende, za raznorazna preuveličavanja, ali s druge strane, i za prešućivanja", rekao je Klasić.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Najdugovečniji hrvatski političar prodaje kuću koju je sagradio šef zloglasne Ozne

Izvor: B92, 01.Nov.2019

Zagreb -- Prodaje se kuća u kojoj živi najdugovječniji hrvatski političar Josip Manolić...Reč je o trospratnici od 800 kvadrata koju je 60-ih godina prošlog veka sagradio prvi šef zloglasne Ozne, najbliži Titov saradnik Ivan Stevo Krajačić...Osim Manolića, u kući žive još tri porodice,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.