Manji promet na Zagrebačkoj berzi

Izvor: B92, 06.Maj.2010, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manji promet na Zagrebačkoj berzi

Zagreb -- Ukupan aprilski promet na Zagrebačkoj berzi vredeo je 1,35 milijardi kuna (186 miliona evra) i bio je gotovo 25 odsto manji od martovskog.

Kako pokazuju statistike hrvatskog tržišta kapitala, promet iz trgovine akcijama prošlog meseca je povećan čak 77 odsto u poređenju sa martom, na 755,5 miliona kuna (103,4 miliona evra).

U mesečnom izveštaju Zagrebačke berze navodi se da veliki deo redovnog aprilskog prometa odlazi na otkup akcija Zagrebačke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pivare od strane većinskog vlasnika. Akcije pivare u ukupnom prometu učestvovale su sa 25 odsto ali se ipak najviše trgovalo hartijama Hrvatskog telekoma koje su pokrile 31 odsto ukupnog prometa.

Na trećem mesetu po prometu u aprilu su bile akcije Atlantske plovidbe, a slede hartije Eriksona Nikole Tesle, Adris grupe i Instituta IGH.

Prema podacima objavljenim na sajtu Zagrebačke berze, indeks akcija hrvatskog tržišta Crobex u aprilu je ojačao 0,9 odsto dok je Crobex10 na vrednosti dobio 0,4 odsto.

Ukupna tržišna kapitalizacija Zagrebačke berze bila je na kraju prethodnog meseca 182,24 milijarde kuna (24,96 milijardi evra), manja za nešto više od procenat nego krajem marta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Manji promet na Zagrebačkoj berzi

Izvor: Capital.ba, 06.Maj.2010

ZAGREB, Ukupan aprilski promet na Zagrebačkoj berzi vrijedio je 1,35 milijardi kuna (186 miliona evra) i bio je gotovo 25 odsto manji od martovskog. Kako pokazuju statistike hrvatskog tržišta kapitala, promet iz trgovine akcijama prošlog mjeseca je povećan čak 77 odsto u poređenju sa martom, na...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.