Manji pad turističkog prometa u junu

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Avg.2020, 17:05

Manji pad turističkog prometa u junu

U periodu januar-jun 2020. godine u Republici Srbiji boravilo je ukupno 780.785 turista, što je za 53 % manje u odnosu na isti period prošle godine.

Domaćih turista bilo je 515.164 (42 % manje u odnosu na period januar- jun 2019.) ili  66 % od ukupnog broja gostiju, a inostranih 265.621 (65 % manje u odnosu na isti period prošle godine).

U periodu januar-jun 2020. godine ostvareno je ukupno 2,536.432 noćenja (što je za 44 % manje u odnosu na period januar-jun 2019. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << godine).

Iako i dalje govorimo o padu turističkog prometa, podaci za jun mesec, u odnosu na maj, ulivaju nadu. U Srbiji je u junu ove godine, u odnosu na jun 2019. godine, broj noćenja domaćih turista manji za 17%, što je značajno manji pad u odnosu na maj, kada je pad domaćih turista bio čak 76%.

Domaći turisti su u junu najviše bili zainteresovani za banjska i planinska mesta – Vrnjačku banju, Sokobanju, Zlatibor, Taru, Divčibare, Kopaonik i dr.

Prema podacima lokalnih turističkih organizacija, veliko je interesovanje domaćih turista za odmor u Srbiji, što bi trebalo da pokažu i statistički podaci za mesec jul.

Podsećamo da treba biti odgovoran i pridržavati se svih epidemioloških mera u cilju zaštite i sprečavanja širenja virusa COVID-19.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Brazil i Amazonija: Strašni požari bi ponovo ponovo mogli da progutaju prašume

Izvor: Danas, 03.Avg.2020

Reuters U šumama Amazonije došlo je do velikog porasta broja požara u odnosu na isti period prethodne godine, pokazuju zvanične brojke iz Brazila. Na satelitskim slikama Nacionalne svemirske agencije Brazila vidi se da je u julu bilo 6.803 požara, što je porast za 28 odsto u odnosu na isti mesec...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.