Manji izvoz hrane u Rusiju nego lane

Izvor: Blic, 21.Sep.2015, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manji izvoz hrane u Rusiju nego lane

Srbija je za sedam meseci ove godine u Rusku federaciju izvezla poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u vrednosti od 156 miliona dolara, izjavio je danas sekretar Udruženja za poljoprivredu PKS Nenad Budimović.

On očekuje da će ukupan izvoz u 2015. biti manji od lanjskog.

Ukupna vrednost izvoza srpske hrane u Rusku federaciju prošle godine je iznosila 311 miliona dolara, naveo je Budimović.

- Mislim da će ove godine biti nešto manji nego prošle godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - kazao je Budimović novinarima u Bačkoj Palanci.

On je rekao da izvoz u Rusku federaciju čini oko 10 odsto ukupnog izvoza poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz Srbije.

Budimović je naveo da su u celoj strukturi izvoza na rusko tržište najviše zastupljeni meso, mleko, voće i povrće.

- Mislim da je ova godina pokazala da Srbija treba još više da radi na količini i kontinuitetu na tako zahtevnom tržištu kao što je tržište Ruske federacije - kazao je Budimović.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Otrežnjenje: Rusi manje kupuju od nas

Izvor: B92, 21.Sep.2015

Srbija je za sedam meseci ove godine u Rusku Federaciju izvezla poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u vrednosti od 156 miliona dolara...To je izjavio sekretar Udruženja za poljoprivredu PKS Nenad Budimović, koji očekuje da će ukupan izvoz u 2015. biti manji od lanjskog...Ukupna vrednost izvoza...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.