Manje radnih dana i manje plate u Ju-Es stilu

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jan.2012, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manje radnih dana i manje plate u "Ju-Es stilu"

Kompanija "Ju-Es stil Srbija" od danas, zbog svetske ekonomske krize, ima četvorodnevnu radnu nedjelju, a zaposleni će za neradni, peti dan, dobijati 60 odsto zarade.

"Kako bi se prilagodila trenutnoj situaciji, kompanija "Ju-Es stil" donela je odluku da će većina zaposlenih u kompaniji imati jedan dan plaćenog odsustva nedeljno, uz naknadu za taj dan u iznosu od 60 odsto pune zarade", rekao je direktor "Ju-Es stila" za kontakte s medijima Nemanja Brković.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dodao da će takva mera pomoći ovoj železari u Smederevu da smanji troškove "na pravičan i razuman način" i da ublaži uticaj ekonomske krize na zaposlene i članove njihovih porodica.

Brković je naveo da je "Ju-Es stil" o skraćenju radne nedjelje obavijestio Vladu Srbije i reprezentativne sindikate kompanije, napominjući da je "trenutna ekonomska kriza znatno uticala na tržište čelika i na porudžbine kupaca".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.