Manja putarina za kombi prevoznike

Izvor: B92, 23.Mar.2011, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manja putarina za kombi prevoznike

Beograd -- Udruženje vlasnika kombi vozila i prevoznika je postiglo dogovor sa Putevima Srbije da se donese odluka o novom načinu naplate putarine za laka teretna vozila.

Vozila koja imaju manju visinu od tri metra i manju ukupnu masu od tri i po tone trebalo bi da budu svrstana iz treće u drugu klasu.

Na taj način troškovi putarine za sva vozila koja ispune ove uslove, bili bi značajno smanjeni, a dogovoreni rok za smanjenje putarina je 30 do 45 dana.

To udruženje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je navelo da je dobilo zvanično obaveštenje Skupštine Srbije u kome je navedeno da je rasprava o Zakonu o korišćenju, upotrebi i nošenju dobara završena bez podnetih amandmana koji su predviđali da i kombi prevoznici plaćaju veći porez.

Udruženje se zahvalilo resornom ministru Milutinu Mrkonjiću na saradnji oko ukidanja poreza na luksuz za kombi vozila.

Udruženje kombi prevoznika u narednom periodu nastaviće sa aktivnostima za ostvarivanje minimalne cena rada po gaženom kilometru i utvrđivanje gradske ture, većoj kontroli divljih prevoznika, ukidanju akcize na naftne derivate za firme kojima je vozilo osnovno sredstvo za rad i dozvoljen parking u centru svih gradova za dostavu robe i selidbe u realno potrebnom vremenu, kao i vraćanje novca kolegama koji su platili porez na luksuz.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.