Mančmelou nije zaražen salmonelom

Izvor: B92, 19.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mančmelou nije zaražen salmonelom

Rasim Ljajić, Bojan Kostreš i Ivana Dulić-Marković u poseti Jafi (Beta)

Crvenka -- Superanaliza proizvoda "mančmelou klasik" pokazala je da nema zaraze salmonelom, a fabrika Jafa ne isključuje mogućnost tužbe.

U preduzeću Jafa iz Crvenke, čiji je "mančmelou" zbog navodnog prisustva salmonele bio povučen iz prodaje u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, ne isključuju mogućnost da podnesu tužbu zbog gubitka koji su time pretrpeli. Ministar rada Rasim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ljajić je posle posete fabrici ocenio da se iza afere "ne kriju dobre namere".

U Jafi kažu da u ovom trenutku ne mogu da procene koliku su štetu pretrpeli zbog povlačenja njihovog proizvoda sa rafova prodavnica u regionu.

Šteta nije samo finansijske prirode, kažu u Jafi, već i marketinške, i to zbog konteksta u kom se poslednjih dana govorilo o njihovom proizvodu.

Dragan Vasiljević, generalni direktor Jafe, ne isključuje mogućnost da zbog svega ovoga podignu tužbe.

Fabriku su danas, kako su rekli, u znak podrške, posetili i pojedini političari. Ministar rada Rasim Ljajić rekao je da su glavni problemi srpske privrede spoljnotrgovinski deficit i nezaposlenost, a crvenačka fabrika se, kaže Ljajić, uspešno bori sa oba problema.

Ljajić smatra i da "ne treba suviše mudrosti" da bi se zaključilo šta stoji iza afere sa keksom "mančmelou". "Ja kao laik, ajd' da ne govorim kao političar, smatram da je reč o pokušaju da se ukloni konkurencija", rekao je on.

Jafa izvozi oko 40 odsto svojih proizvoda i, kako kažu u fabrici, veoma su prepoznatljivi na tržištu zemalja iz regiona. Hrvatske i makedonske inspekcijske službe su utvrdile da je "mančmelou" koji se prodaje u tim zemljama ispravan.

Taj keks, kada je reč o zemljama regiona, trenutno se ne nalazi jedino na tržištu Bosne i Hercegovine, pošto se još uvek čekaju rezultati analize proizvoda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.