Maline ili kavijar? Kilogram crvenog zlata košta i do 700 dinara

Izvor: B92, 30.Jun.2023, 10:09

Maline ili kavijar? Kilogram crvenog zlata košta i do 700 dinara

Dok je otkupna cena crvenog zlata ove godine dosta niža nego prethodne, maline na pijačnim tezgama papreno koštaju.

Prve domaće stigle su u prodaju, ali nimalo nisu jeftine.

"Kilogram malina sada košta 600 dinara, zavisno od kvaliteta mogu se ići i do 700. Potražnje kupaca ima, jer znamo svi koliko su maline zdrave, ali retko se dešava da neko kupi kilogram, mahom se uzima po nekih 200 grama koje se posebno pakuju u kutijice i prodaju za oko 150 dinara", kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za RINU prodavac voća na čačanskoj pijaci.

Berba malina u većini malinogroja već je počela, a uprkos lošim vremenskim uslovima koji su desetkovali rod potražnja za beračima je ogromna.

"Dnevnica se kreće oko 4.000 dinara plus smeštaj i hrana, mada pojedini plaćaju i više pa dnevnica ide i do 6.000 dinara u pojedinim malinogorjima. Dobre radnike je teško naći, iz godine u godinu sve je teže pronaći one koji žele da se bave ovim poslom i ostvare doduše jednokratnu, ali dobru zaradu", kaže malinar Ivan Tomić.

Imajući u vidu da je ovo početak sezone i da su se domaće maline tek našle na tezgama, prodavci kažu da će cena ovog voća ići na dole, a samim tim "i na bolje" kad je u pitanju budžet građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.