Malinari traže da hladnjače saopšte otkupnu cenu

Izvor: Blic, 15.Jun.2012, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malinari traže da hladnjače saopšte otkupnu cenu

Udruženje malinara "Vilamet" zatražilo je od hladnjača da do nedelje, 17. juna, predlože otkupnu cenu maline, izjavio je danas predsednik tog udruženja Dragan Bogdanović. Bogdanović je ageniciji Beta rekao da malinari traže cenu od 1,26 evra po kilogramu, kao i da ta cena bude jedinstvena u celoj Srbiji, a ne da se dnevno formira.

U nedelju će biti održana i sednica Upravnog odbora Udruženja "Vilamet" i tada će malinari odlučiti od narednim koracima i eventualnom protestu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Prema rečima Bogdanovića, zbog loših vremenskih prilika očekuje se da će rod maline ove godine biti manji za 30 odsto. Prošle godine rod maline bio je između 67.000 i 75.000 tona.

Udruženje malinara "Vilamet" okuplja 70 proizvođača koji su malinu zasadili na 150 hektara.

Predsednik Unije malinara Srbije Dragiša Terzić izjavio je ranije da ugovor sa austrijskom firmom "Civis best fud (CWS best food)" o otkupu malina neće biti realizovan, jer je to udruženje obezbedilo samo 10 odsto ugovorene količine maline.

On je kazao da je ugovor predviđao 50.000 tona malina za izvoz, ali je Unija malinara Srbije obezbedila i sa proizvođačima potpisala ugovor za samo 5.000 tona tog voća.

Povezane vesti: Malinari i drugu noć dočekuju na ulici Malinari: Akontna cena od 100 dinara ili protesti Okončan spor voćara i hladnjačara Prekinuta trodnevna blokada hladnjača Malinari u znak protesta traktorima dolaze u Beograd

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.