Malinari protestvovali u Ivanjici

Izvor: S media, 04.Jul.2009, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malinari protestvovali u Ivanjici

Više od 150 malinara iz Ivanjice protestvovalo je juče u centru tog mesta, zbog niske otkupne cene maline, ističući da je realna cena dva evra.

Malinari zahtevaju od Vlade i resornog ministarstva da zaštite interes maline, jer otkupljivači njihovu robu uzimaju u bescenje.

Na protestu je naglašeno da se ivanjička malina otkupljuje po ceni od 30 do 80 dinara, dok je u susednom Arilje cena 100 i 110 dinara po kilogramu.

Skupu je trebalo da prisustvuju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << malinari iz cele Srbije, ali zbog današnjeg sastanka u resornom ministarstvu, protest su, „za svaki slučaj“, održali Ivanjičani.

Predsednik Upravnog odbora udruženja „Vilamet“ Miodrag Bogdanović, rekao je da u Srbiji postoji na hiljade otkupnih mesta maline, ali i različitih cena.

„Ovo je pljačka na svakom koraku. Cena maline u Ivanjici pala je između 30 i 50 dinara.“

„Danas se više isplati švercovati malinu, nego je brati. Razni ljudi se bave otkupom, inspekcija ne reaguje. Dešava se da se malina otkupi u Ivanjici, pa odveze u Arilje“,

rekao je on.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.