Izvor: B92, 06.Avg.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malinari ne odustaju od zahteva

Beograd, Arilje -- Unija proizvođača jagodičastog voća najavljuje da će tražiti sastanak u Vladi Srbije, ali najavljuje i nove proteste.

Iz Unije su najavili da će radikalizovati proteste, ako Vlada u roku od dva dana ne realizuje sporazum čiji je garant, a samim tim i obećanu cenu od jednog evra za kilogram malina. Ta dva dana su prošla i predsednik Unije Dragiša Terzić kaže da su dobili odgovor od šefa kabineta premijera Srbije da su pozvali predstavnike hladnjača >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na sastanak, ali da se ovi nisu odazvali.

"Od hladnjačara smo dobili odgovor da njih niko nije pozivao na sastanak u Vladu Republike Srbije. Ovde je očito i jasno se vidi da Vlada i hladnjačari prebacuju loptu jedni drugima", kaže Terzić.

Dragiša Terzić kaže da je zbog toga Unija proizvođača jagodičastog voća u petak održala skupštinu u Guči i donela odluku da neće organizovati proteste do 12. avgusta, jer će tražiti da se tog dana u 15h organizuje sastanak u Vladi Republike Srbije.

"Vlada je bila garant sporazuma postignutog 29. jula, koji se ne poštuje. Tražimo da na tom sastanku bude premijer vlade Srbije i predstavnici svih nadležnih ministarstava, kao i Ministarstva finansija. Tražimo da na tom sastanku budu i predstavnici Unije hladnjača, uz obavezno prisustvo zemljradničke zadruge uz Arilja. I tražimo da tom sastanku prisustvuje i predsednik Srbije Boris Tadić. Istog dana, u svih 18 gradova u Srbiji, u kojima imamo naša udruženja, u 12 sati će biti održani protestni skupovi nezadovoljnih poljoprivrednih proizvođača, a pozvaćemo i sve ostale poljoprivredne proizvođače, i višnjare i pšeničare da nam se pridruže", kaže Terzić.

Malinari ostaju pri zahtevu da cena za kilogram malina bude jedan evro.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.