Mali sa predstavnicima Huaveja o razvoju strategije pametnih gradova, 5G mreži

Izvor: RTS, 21.Avg.2019, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali sa predstavnicima "Huaveja" o razvoju strategije pametnih gradova, 5G mreži

Ministar finansija Siniša Mali sastao se sa predstavnicima kompanije "Huavej" sa kojima je razgovarao o dugoročnoj saradnji na realizaciji zajedničkih projekata, u okviru inicijative "Pojas i put", kao i dogovora o privredno-tehničkoj saradnji između Vlade Srbije i Vlade Narodne Republike Kine.
"Huavej" je kompanija partner Srbije na razvoju sistema "Bezbedni i pametni grad" (Safe and Smart City), a >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tema razgovora bio je zajednički rad na razvoju tog koncepta.

Planiran je dalji razvoj strategije pametnih gradova, kroz pozicioniranje kompanije Huavej kao strateškog partnera za gradove i lokalne samouprave u Srbiji, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.
Uz razmenu informacija obezbediće se platforma za razvoj lokalnih ekosistema u oblasti digitalne transformacije u javnom, finanijskom, obrazovnom, energetskom sektoru kao i u oblasti saobraćaja, što sve treba da dovede do značajnih ušteda, što je i jedna od prednosti koncepta Pametnih gradova, zaključeno je na sastaku.
"Huavej" je ministru predstavio i mogućnost saradnje na uspostavljanju 5G mreže u Srbiji i sistema Goverment Cloud, koji bi objedinio infrastrukturu podataka i komunikacije za sve državne organe i ponudio sve aplikacije koje su potrebne državnim organima za njihovo poslovanje.
Saradnja sa kompanijom "Huavej" dalja je konkretizacija bilateralne saradnje između Vlade Srbije i Vlade Kine u okviru inicijative "Pojas i put" kao i dogovora o privredno-tehničkoj saradnji između Vlade Srbije i Vlade Kine.
Podsećanja radi, kao jedan od osnovnih ciljeva te saradnje u budućem periodu planirano je otvaranje "Huavej" centra za inovacije za digitalnu transformaciju (Huavei Innovation Digital Transformation) kao regionalnog centra za Zapadni Balkan sa sedištem u Beogradu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.