Mali sa Sosom o novom aranžmanu sa MMF (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jun.2018, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali sa Sosom o novom aranžmanu sa MMF (FOTO)

Sagovornici su se saglasili da su u poslednje četiri godine postignuti odlični finansijski rezultati

Ministar finansija Siniša Mali sastao se danas sa Sebastijanom Sosom, stalnim predstavnikom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji. Oni su razgovarali o novom aranžmanu sa MMF-om koji za cilj ima očuvanje makroekonomske i fiskalne stabilnosti, kao i sprovođenje strukturnih reformi koje će podstaći brži i održiv rast na srednji i duži rok, navodi se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ministarstva finansija.

Pročitajte i:

, kao i da će u narednom periodu najveći izazov biti da se nađu novi izvori rasta.

Sosa je istakao da je važno da se ulaže u javne investicije, a Mali je rekao da se upravo time bavio u Gradu Beogradu, i da su u toj oblasti postignuti odlični rezultati, navodi se u saopštenju.

Mali i Sosa su razgovarali i o neophodnoj reformi Poreske uprave, kao i o novom Zakonu o naknadama, koji će, ocenjuje se, unaprediti poslovno okruženje. Sosa je čestitao novoizabranom ministru finansija na toj funkciji, i poželeo mu mnogo sreće u budućem radu, istakavši da je pred njim važan posao.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.