Mali odbrusio Nikeziću: Od pomoći građanima nećemo odustati

Izvor: B92, 11.Avg.2023, 13:47

Mali odbrusio Nikeziću: "Od pomoći građanima nećemo odustati"

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali je naglasio da se obezbeđuje bespovratna novčana pomoć građanima za saniranje štete.

On je podsetio Dušana Nikezića da postoje kreditne linije namenjene za hitno reagovanje u vanrednim situacijama i u situacijama elementarnih nepogoda.

Objavu ministra finansija prenosimo u celosti: "Vlada Republike Srbije usvojila je početkom avgusta uredbe o utvrđivanju Državnog programa pomoći i obnove porušenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i oštećenih porodičnih stambenih objekata u svojini građana usled dejstva jakog olujnog vetra, grada i kiše u julu ove godine. Ovim uredbama se obezbeđuje bespovratna novčana pomoć građanima za saniranje štete u oko 11.000 domaćinstava u Srbiji, i to što pre. Jer, država ni ovog puta kada je naša zemlja pretprela posledice nekoliko razornih nevremena, ne ostavlja svoje građane na čekanju, u neizvesnosti, bez pomoći. "Ono što gospodin Nikezić u svojim izjavama zaboravlja je da postoje kreditne linije namenjene za hitno reagovanje u vanrednim situacijama i u situacijama elementarnih nepogoda, kako bi se što pre delovalo i pomoglo građanima. Dakle, država je uvek spremna da finansijski reaguje kada je to potrebno i kada postoje vanredne situacije. Tu je da pomogne i podrži svoje građane, što je više puta do sada i dokazano. "Jasno je da ne postoji nikakav novi kredit, jer je sporazum sa Svetskom bankom postignut još 2017. godine, sa mogućnošću odloženog povlačenja sredstava. Mi, podvlačim, nemamo nikakav problem sa likvidnošću, već samo odgovorno upravljamo javnim finansijama. "Gospodina Nikezića brinu i sve veće investicije u Srbiju, brine ga najavljeni veliki investicioni ciklus koji će biti nepovratna odskočna daska za Srbiju koju oni koji su nekada bili vlast nikada neće moći da dosegnu, što im, posledično, opet izbija adute iz ruku za neke buduće kampanje kojima se nadaju. "Nema ništa od toga. Od pomoći građanima nećemo odustati kao što nećemo odustati ni od daljeg razvoja Srbije u koju ćemo za četiri godine dovesti ceo svet. Nikezić kaže i da vlast u Srbiji nije ništa ni zaradila ni uštedela. Ne kaže da je Srbija na računu u julu 2012. godine imala tek oko osam milijardi dinara što nije bilo dovoljno ni za mesečnu isplatu penzija, a danas je na računu 469,6 milijardi dinara. Ova vlast, za razliku od one kojoj je on pripadao, ono što zaradi i uštedi izdvaja za svoje građane i za nove investicije. "Konačno, mogli smo da čujemo da se danas sve gradi isključivo iz zaduženja. Prvo, danas se gradi, za razliku od vašeg vremena, Nikeziću. Drugo, pošto imate problem sa novim najavljenim projektima koji nas očekuju – kao što sam već objasnio, mi ćemo to finansirati delom iz sopstvenih sredstava, a delom iz kredita. Najzad, jedna od prvih lekcija na fakultetu, gospodine Nikeziću, jeste da ročnosti investicije, treba da odgovara ročnosti investiranja. Nadam se da je sada jasnije", napisao je Siniša Mali na Fejsbuku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mali: Imamo kreditne linije za hitno reagovanje u vanrednim situacijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2023

Vlada Srbije usvojila je početkom avgusta uredbe o utvrđivanju Državnog programa pomoći i obnove porušenih i oštećenih porodičnih stambenih objekata u svojini građana usled dejstva jakog olujnog vetra, grada i kiše u julu ove godine, izjavio je danas potpredsednik vlade i ministar finansija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.