Mali odbrusio Đilasu: Ne idu uspavanke za laku noć probuđenoj Srbiji – oči su nam otvorene

Izvor: B92, 30.Okt.2023, 16:21

Mali odbrusio Đilasu: "Ne idu uspavanke za laku noć probuđenoj Srbiji – oči su nam otvorene"

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali oglasio se povodom nedavnih tvrdnji Dragana Đilasa.

Mali je naglasio da priče koje u intervjuima servira Đilas može da razume samo kao očajničke poteze istrošenog političara koji nema šta kvalitetno i smisleno da ponudi građanima Srbije. On je podsetio da je Đilas imao svoju priliku da napravi rezlultate, ali je nije iskoristio.

Objavu ministra finansija prenosimo u celosti:

"Priče koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u intervjuima servira glavni šef opozicije Dragan Đilas mogu da razumem samo kao očajničke poteze istrošenog političara koji nema ništa kvalitetno i smisleno da ponudi građanima Srbije, jer nema nikakve rezultate iz vremena kada je mogao da ih napravi. Jer, ne idu uspavanke za laku noć probuđenoj Srbiji. Oči su nam danas širom otvorene, gledamo da nam opet ne dođete i vratite nas u ambis.

"Znate zašto? Zato što građani više nisu anestezirani serviranim obećanjima koja niko nikada ne ispunjava. To je bio odraz srpske javnosti u vreme dok je Đilas imao važnu funkciju gradonačelnika Beograda.

"Jel moguće toliko biti beskrupulozan da ulazite u političku borbu kada Vas je Vaš narod, koji glasa, označio kao najgoreg gradonačelnika u istoriji Beograda. Jel moguće da Vas nije sramota otkrivenih 619 miliona evra na računu u vreme kada prosečna plata u Srbiji nije prelazila 330 evra, penzija 204.

"Đilasu imam da poručim da sam umoran od uspavanki, a i naši građani. Jer su danas izašli iz hibernacije, jer im je neko ponudio veći kvalitet života. Jer imaju bolje puteve, jer imaju bolje plate, prosečno 840 evra do kraja ove godine, jer njihovi roditelji imaju bolje penzije koje nastavljaju da rastu.

"Savetuje Đilas građane u intervjuu da ne "slušaju šta priča Aleksandar Vučić". E, taj deo jedino razumem. Isti bih savet imao da sam Đilas. Nemojte ni slučajno da čujete da u vaš grad konačno dolazi mamograf, da se vaš dom zdravlja konačno obnavlja a da penzionerima krajem novembra leže pomoć od 20.000 dinara, pošto je u oktobru penzija povećana 5,5 odsto a biće viša za dodatnih 14,8 odsto u januaru. Nikako nemojte to čuti, kako će onda Đilas da vodi svoju kampanju, sa čim da izađe pred građane ako oni to čuju...

"Kaže i da su "ekonomski pokazatelji katastrofa". Jesu. U zemlji koja je 2012. bila pred ekonomskim kolapsom, koja je ljude uljuljkivala lažnim obećanjima koja nikada nisu ispunjena, koja nije imala nijednu značajnu investiciju sa kojom bi zakotrljala dalji rast, u zemlji čiji je svaki četvrti građanin bio bez posla zaista zvuči kao katastrofa da je neko došao i sve to rasturio a toliko je lako bilo biti na vlasti u takvoj Srbiji.

""Katastrofa" koju danas živimo donela nam je rast u godinama velike svetske krize, donela nam je pola miliona novih radnih mesta i spuštanje nezaposlenosti sa vaših 25,9 na 9,6 odsto, donela nam je rast životnog standarda, 4,5 milijarde evra stranih direktnih investicija, gotovo 500 novih fabrika, međunarodni ugled, otvaranje zemlje i pozicioniranje na evropskim listama destinacija poželjnih za ulaganje.

"Đilasu moram da napomenem i da se mnogo toga promenilo u Srbiji još, otkad nije na vlasti. Kad je već započeo kampanju mora znati da ljudima više nije dovoljno, kao pre 2012. godine da samo nisu gladni. Ljudi danas žele kvalitetan život, to zaslužuju, na njega imaju pravo i to im omogućuje razvoj zemlje. Vaše uspavanke su počele da nas bude", napisao je Mali na svom Fejsbuk profilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.