Mali objavio tačan datum: Uskoro kreću prakse za najbolje studente

Izvor: B92, 06.Jul.2023, 14:39

Mali objavio tačan datum: Uskoro kreću prakse za najbolje studente

Za manje od mesec dana, 1. avgusta 2023. godine, počinje plaćena studentska praksa u državnim organima i javnim službama koja je namenjena najboljim studentima.

O tome je na svom Instagram profilu obavestio ministar finansija Siniša Mali.

Naime, Vlada je danas donela Zaključak kojim se daje saglasnost da se studentu, koji je upisan u jednu od poslednje dve godine osnovnih akademskih i integrisanih studija u školskoj 2022/2023. godini na svakoj visokoškolskoj ustanovi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čiji je osnivač Republika Srbija, a koji ostvari najbolji ukupan prosek zaključno sa poslednjim semestrom, obezbedi obavljanje studentske prakse u državnim organima, organima autonomnih pokrajina i jedinica lokalne samouprave, kao i u javnim službama, počev od 1. avgusta 2023. godine.

"Оvaj projekat sprovodimo drugu godinu za redom, a pokrenuli smo ga nakon intenzivnih razgovora sa predstavnicima studenata i studentskih organizacija", napisao je Mali.

Naveo je da je cilj da država pomogne i podrži najbolje studente u njihovom profesionalnom usavršavanju i sticanju radnog iskustva i praktičnog znanja, a što će im kasnije značiti u pronalasku zaposlenja.

Praksa će trajati tri meseca, odnosno do kraja oktobra, a predviđeno je i potpisivanje ugovora o obavljanju studentske prakse.

Studenti će sami odlučivati u kojim državnim organima žele praksu.

"Mladi su naša budućnost, i ovo je samo još jedan od načina da im pokažemo da je njihova država tu za njih, da brine o njima i da mogu na nju da se oslone", zaključio je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.