Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Sep.2019, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali najavio uvođenje elektronskih faktura i novi zakon o fiskalizaciji

Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas uvođenje elektronskih faktura koje će ubrzati povraćaj PDV-a, kao i novi zakon o fiskalizaciji, odnosno o uvođenju novih fiskalnih kasa koje će poboljšati naplatu, ali i kontrolu poreskih obveznika.

Mali je tokom obilaska poreske filijale Centar na Paliluli i filijale Palilula naveo i da sve zaposlene u Poreskoj upravi, ali i ostale u javnoj administraciji, očekuje povećanje plata.

"Nastavljamo i sa reorganizacijom. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Mi ćemo već naredne godine krenuti u izgradnju nove centralne zgrade koja će biti samo za Poresku upravu", poručio je Mali, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Podsetio je da je jedna od reformi Poreske uprave bilo smanjenje broja filijala sa 178 na 37 i ocenio da filijala Centar sada radi "mnogo brže i efikasnije".

"Objedinjen je rad nekadašnjih filijala Vračar, Stari grad, Rakovica i Savski venac. To je samo prva faza transformacije Poreske uprave, ali je nama vrlo važno da oni koji rade ovde budu zadovoljni", naveo je Mali.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SINIŠA MALI O TRANSFORMACIJI PORESKE UPRAVE: Ministar finansija najavio uvođenje elektronskih faktura kojima će se ubrzati povraćaj PDV!

Izvor: Kurir, 09.Sep.2019

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali obišao je poresku filijalu Centar na Paliluli i filijalu Palilula i najavio uvođenje elektronskih faktura koje će značajno ubrzati povraćaj PDV, kao i novi zakon o fiskalizaciji, tj. uvođenju novih fiskalnih kasa koje će poboljšati naplatu,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.