Mali: Zarade za vreme Đilasa nisu bile dostojne čoveka

Izvor: B92, 03.Okt.2020, 15:01

Mali: Zarade za vreme Đilasa nisu bile dostojne čoveka

Beograd -- Ministar finansija Siniša Mali danas je reagovao na najnovije prozivke predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa.

Mali je rekao da kada god Đilas kaže da "ima plan" svakog građanina Srbije prođu žmarci, jer se sećaju kako su živeli za vreme njegove vladavine.

"Ne tako davno, taj isfrustrirani, besciljni i bezidejni pokušaj od političara ostavio nam je dug u Gradu Beogradu od 1,2 milijarde evra, deficit od preko 20 odsto, ali je zato >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoje firme obogatio za 619 miliona evra", naveo je on i podsetio da su roditelji značajno više plaćali vrtić u Đilasovo vreme, da je gradio "fantomski" Pazl grad, da je od dece oduzeo Pionirski grad, kao i da nije isplaćivao pomoć trudnicama i porodiljama.

On je konstatovao da gomile cifara koje, kako je objasnio, Đilas proizvoljno iznosi, ne mogu da ga dovedu ponovo na vlast.

"Dragan Đilas očigledno ima problem sa pamćenjem, kada je u stanju da izgovori da niko u Srbiji ne sme da ima platu manju od 350 evra, jer očigledno da je zaboravio da je za vreme vladavine njega i njegovih pajtosa minimalna zarada bila duplo manja nego što je danas", objasnio je Mali i upitao da li su zarade za vreme Đilasa bile dostojne čoveka.

Ministar je komentarišući Đilasov plan po pitanju plata zdravstvenih radnika naveo da je očigledno i da taj lažni patriota zaboravlja u kakvim su neuslovima i za kolike plate ti vredni ljudi radili u njegovo vreme.

"To su Potemkinova sela Đilasove politike kojom pokušava da se ponovo uvali u fotelju i da nastavi da krade. Doduše, građani ove zemlje su odavno shvatili u kom smeru ide Đilasov najnoviji nagon da se predstavi kao filantrop. Plata medicinske sestre u Кliničkom centru Srbije bila je tada oko 31.000 dinara, dok ona danas zarađuje duplo više. Toliko o Đilasu kao čovekoljupcu", naveo je Mali.

Ministar finansija je naveo i da je očigledno da Đilas ne može da podnese uspehe koje Srbija postiže, a koje prepoznaju značajne međunarodne finansijske institucije.

"Đilas očigledno shvata da je ekonomska politika koju Srbija vodi uspešna, a taj uspeh boli. Zato brže bolje pravi fantomske planove ne bi li se dokopao državne kase i krenuo da arči teško zarađen novac svih građana", rekao je on.

Mali je naglasio da je ekonomska politika sada zasnovana na realnim osnovama a ne na fantazijama.

"I pored teške situacije koja je pogodila čitav svet, Srbija je prema prvim fleš procenama, u trećem kvartalu ostvarila rast od 0,1 odsto. Nezaposlenost u drugom kvartalu je na istorijski niskom nivou pd 7,3%. Činili smo i činimo i dalje sve da građani i privreda ove zemlje što manje osete posledice pandemije virusa korona. Iskreno verujem da ćemo biti najbolji u Evropi po privrednom rastu", rekao je Mali.

Ministar je dodao da je uprkos pandemiji virusa korona u prvih sedam meseci u Srbiju stiglo 1,613 milijardi evra stranih investicija.

"Ponovo smo prvi po pitanju stranih direktnih investicija na celom Zapadnom Balkanu, uprkos svim izazovima. Više od 60 odsto njih je odlučilo da ulaže u Srbiju. S obzirom na to da ceo svet vidi i prepoznaje odlučnu i pre svega odgovornu ekonomsku politiku koju forsira naš predsednik Aleksandar Vučić, uopšte nemam sumnji da ćemo postići još bolje rezultate i privući još više investicija", rekao je ministar finansija.

Mali je zaključio da će Srbija nastaviti da gradi i da stvara bolji život za sve građane Srbije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.