Mali: Uz nacionalni stadion gradimo i stambene blokove, akva-parkove

Izvor: B92, 29.Nov.2018, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Uz nacionalni stadion gradimo i stambene blokove, akva-parkove

Ministar finansija Siniša Mali objasnio je, govoreći o izgradnji nacionalnog stadiona, da je reč o širem konceptu pod nazivom “Siti”.

Kako je objasnio, on će doprineti rastu BDP-a i razvoju građevinske industrije kao što je to bilo sa projektom “Beograd na vodi”.



“U tom projektu, osim stadiona, imate i veliki broj stamebnih i poslovnih blokova, izložbenih prostora, novih zabavnih parkova, akva-parkova, sve ono što treba dodatno da doprinese >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razvoju. Isto kao što je bilo za Beograd na vodi”
, rekao je Mali.

Kaže da je prethodna vlast pričala o “Menhetnu” i raznim drugim projektima, a da ništa od toga nije uradila, kao i da su na mestu gde se danas nalazi Beograd na vodi bili pacovi i zmije.

Nisu se, dodaje Mali, potrudili ni da pomere jedan od onih 56 brodova na desnoj obali Save.

“Umesto najružnijeg dela Beograda, danas kada pogledate, tamo imate najveće gradilište u Evropi sa 1.500 srpskih radnika koji zarađuju za hleb. Pokrenuli smo građevinsku industriju i pokrenuli privredu kroz taj projekat. Dali smo primer kako neke stvari mogu da se promene. Tako ćemo pokrenuti i kroz nacionalne stadione i druge projekte”, rekao je Mali.

Srpski ministar finansija je u Skupštini Srbije istakao i da projekat izgradnje nacionalnog stadiona otvara mogućnost za organizaciju evropskih i svetskih prvenstava.

Prema njegovim rečima, biće izgrađeno još sedam ili osam stadiona, a i rekonstruisaće postojeće stadione u celoj Srbiji.



“Želimo da podignemo našu infrastrukturu i da kroz sport promovišemo našu zemlju i od toga zaradimo”,
rekao je Mali.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.