Izvor: RTS, 22.Dec.2021, 14:12

Mali: Uskoro prve licence za kripto menjačnice

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da su u ovom trenutku u obradi tri licence za kripto menjačnice i da su četiri izdavaoca tokena platila zahtev za izdavanje licenci.
Siniša Mali je u Narodnoj skupštini, gde predstavlja set ekonomskih zakona, odgovarajući na pitanja poslanika, rekao da očekuje da će u narednih nekoliko nedelja biti izdate prve licence za kripto menjačnice i podsetio da je Srbija bila jedna od prvih zemalja koja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je zakonski regulisala tu oblast.

Dodao je da se polako, ali sigurno i to tržište razvija.
"Intenzivno radimo na strategiji rasta i razvoja Beogradske berze. Smatram da je Beogradska berza pravi instrument da podrži razvoj naših finansijskih tržišta i u ovom trenutku radimo na razvoju platforme za trgovanje digitalnim tokenima koji će biti u implementaciji već naredne godine", poručio je Mali.
Mali ukazuje da će sve ono što se dešava u svetu, dešavati, u tom smislu, i u našoj zemlji, te očekuje da Beogradska berza raste.  

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Prve licence za domaće kripto menjačnice biće izdate narednih nedelja

Izvor: Kamatica.com, 22.Dec.2021

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u parlamentu, odgovarajući na pitanja poslanika, da su u ovom trenutku u obradi tri licence za kripto menjačnice i da su četiri izdavalaca tokena platila zahtev za izdavanje licenci..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.