Mali: Srbija je uspela da sačuva makroekonomsku stabilnost

Izvor: B92, 29.Feb.2024, 13:59

Mali: Srbija je uspela da sačuva makroekonomsku stabilnost

Ministar finansija Siniša Mali je na Regionalnom samitu o Planu rasta i ekonomskog približavanja danas u Tirani.

"Verujem da samo otvoren dijalog izmedju nas može da doprinese zajedničkom razvoju i ekonomskom rastu, kao i daljem približavanju ka EU", napisao je svom Instagram profilu.

"Uprkos brojnim izazovima prouzrokovanih svetskom krizom, Srbija je uspela da sačuva makroekonomsku stabilnost i da postiže dobre rezultate. Inicijative za zajedničko regionalno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tržište, faznu integraciju u EU jedinstveno tržište, zatim tzv. 'zeleni koridori', pristup jedinstvenom tržištu za plaćanje u evrima, ocenjivanje usaglašenosti i prihvatanje industrijskih proizvoda - sve to će nam pomoći da zajedno rastemo, da imamo jaču privredu, a da naši gradjani imaju bolji životni standard. Idemo dalje", dodao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.