Mali: Sjajan rezultat Srbije, imamo najveću stopu rasta u Evropi

Izvor: B92, 16.Jul.2020, 18:34

Mali: Sjajan rezultat Srbije, imamo najveću stopu rasta u Evropi

Beograd -- Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je rast BDP-a od 5 odsto sjajan rezultat Srbije, i da imamo najveću stopu rasta u Evropi.

"Ovo je prvi put u istoriji da imamo stopu rasta najveću u Evropi, to je stopa rasta za prvi kvartal, čekamo rezultate i za drugi", rekao je Mali povodom objavljenog izveštaja Evropske komisije.

On je naveo da prema svim procenama, ko god da ih pravi, Svetska banka ili Međunarodni monetarni fond, Srbija će imati najbolji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rezultat ove godine "Već sledeće godine idemo sa visokom stopa rasta od 6,5 ili 7 odsto", rekao je Mali za vesti televizije Prva.

Prema objavljenim podacima Evropske komisije, Srbija je ostvarila rast BDP-a od 5% u prvom kvartalu 2020. Izveštaj se odnosi na za kandidate i potencijalne kandidate.

Mali je naveo i da je Srbija četiri godine imala suficit u budžetu, nizak nivo javnog duga. Ocenio je da je upravo to omogućilo državi da sa jakim paketom pomoći privredi izađe pre par meseci.

"Kod nas nema masovnog otpuštanja, zatvaranja fabrika", rekao je Mali.

"Mi u ovom trenutku radimo istraživanje tržišta, hiljade kompanija učestvuje, da vidimo šta će im biit potrebno, šta su izazovi", rekao je Mali i dodao da će na osnovu i toga biti planiran budžet za 2021. godinu.

Opširnije u video-prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.