Mali: Realizovano 52 odsto aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Avg.2019, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Realizovano 52 odsto aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije

Ministar finansija Siniša Mali rekao je danas da je od 27 aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije, planiranih za drugi kvartal ove godine, 14 realizovano, odnosno 52 odsto, kao i da je šest aktivnosti delimično realizovano.

Mali je na sednici Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije, čiji je predsednik, ocenio da je to dobar rezultat, ali da je cilj da sve aktivnosti budu sprovedene u predviđenom roku, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Na sastanku je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << istaknuto da su započete aktivnosti na zatvaranju nelegalnih šljunkara, koje potpuno nezakonito koriste vodne resurse. Do sada su zatvorene četiri šljunkare, a preduzete su mere da bude zatvoreno još tri u skorijem periodu.

U saopštenju je navedeno da je poseban fokus Koordinacionog tela na poljoprivredi zato što je u tom sektoru bilo najviše neprijavljenih radnika. Ukazano je da je jednostavnija procedura prijavljivanja sezonskih radnika dala dobre rezultate jer je ove godine prijavljeno 20.500 radnika, dok je tokom 2017. godine prijavljeno 3.585.

Sednici Kordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije su prisustvovali ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, kao i predstavnici Ministarstva pravde, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva trgovine, Republičkog sekretarijata za javne politike i Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Razmatrano je u kojoj meri su realizovane aktivnosti koje su deo Akcionog plana za sprovođenje Nacionalnog programa suzbijanje sive ekonomije 2019-2020, koji je Vlada Srbije usvojila u aprilu ove godine. Akcioni plan sadrži 36 mera i 153 aktivnosti.

Ministar finansija je kazao da je plan da u četvertom kvartalu ove godine budu usvojene izmene i dopune Uredbe o paušalnom oporezivanju radi uvođenja konsolidovane naplate poreza i automatizovanog obračuna paušalnog poreza, što bi trebalo da bude u primeni od početka iduće godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Mali: Realizovano 52 odsto aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije

Izvor: Beta, 29.Avg.2019

Ministar finansija Siniša Mali rekao je danas da je od 27 aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije, planiranih za drugi kvartal ove godine, 14 realizovano, odnosno 52 odsto, kao i da je šest aktivnosti delimično realizovano.Mali je na sednici Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije, čiji...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.