Mali: PKB posebno interesantan za strane investitore

Izvor: Studio B, 15.Jun.2015, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: PKB posebno interesantan za strane investitore

Za privatiziciju PKB-a zainteresovan je veliki broj investitora iz Rusije, Kine i Ujedinjenih Arapskih Emirata, iz Srbije i regiona, kaže gradonačelnik Beograda Siniša Mali, i očekuje da će u drugoj polovini godine biti raspisan javni poziv za investitore

Mali je Tanjugu rekao da je na bazi preliminarnog ispitivanja tržišta i ponuda koje su stigle Agenciji za privatizaciju, PKB jedno od najatraktivnijih preduzeća u njenom portfoliju.

Kako je istakao, trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << se radi na sređivanju imovinsko-pravnih odnosa, kako bi se privatizacija PKB-a privela kraju, a Odluka o privatizaciji biće razmatrana na Skupštini grada početkom jula.

Model privatizacije je, prema njegovim rečima, jako dobar, jer za razliku od prethodnih privatizacija, koje su podrazumevale prodaju kompletnog kapitala, sada se štiti gradsko građevinsko zemljište, koje neće biti na prodaju.

"Idemo na prodaju samo poljoprivrednog zemljišta sa pripadajućim objektima i stočnim fondom, dakle samo deo imovinskog paketa, ono što nije strateška delatnost grada", rekao je Mali.

Grad Beograd kao osnivač u saradnji sa Agencijom za privatizaciju će, istakao je, tražiti da se zadrži kontinuitet delatnosti, odnosno poljoprivredna proizvodnja.

Naveo je da će se tražiti jasni kriterijumi, jake bankarske garancije, kao i drugi mehanizmi kojima se omogućava istrajnost u održanju kontinuiteta delatnosti.

"Cilj nam je da se privatizacija ne zloupotrebi i ne preimenuje i iskoristi za druge namene, da preduzeće ostane poljoprivredni kombinat i da zemljište ostane u svrhu proizvodnje poljoprivrednih proizvoda, s obzirom na značaj koji ima za snabdevanje tržišta mlekom, mlečnim proizvodima i mesnim sirovinama", istakao je gradonačelnik.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.