Mali: Novo poglavlje u odnosima sa Saudijskom Arabijom

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 14:29

Mali: Novo poglavlje u odnosima sa Saudijskom Arabijom

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali sastao se sa predstavnicima Fonda za razvoj Saudijske Arabije Amarom Albelehesem i Anasom Alshehrijem.

Razgovarali su o potencijalnim ulaganjima tog fonda u projekte širom Republike Srbije.

Predstavnici Saudijskog fonda za razvoj proveli su poslednjih nedelju dana u poseti Srbiji, gde su imali priliku da se upoznaju sa projektima u oblasti nauke i tehnologije, kao što su naučno-tehnološki parkovi, zatim projekat >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << BIO4 instituta, kao i sa projektima iz oblasti energetike i poljoprivrede, a pre svega onih koji se tiču infrastrukture za navodnjavanje.

Sagovornici iz fonda su istakli da su imali veoma uspešnu posetu, te da su zainteresovani za finansiranje nekoliko projekata iz pomenutih oblasti.

Potpredsednik Vlade je rekao da veruje da je ovo novo poglavlje u odnosima sa Saudijskom Arabijom, kao i da je ovo samo početak uspešne saradnje.

Kako je istakao, važno je da saradnja počne, makar i sa manjim projektima, kako bi se na dalje dodatno razvijala. On je dodao da je važno da Srbija ima prijatelje širom sveta, pogotovo u kriznim i neizvesnim vremenima, i naveo da smo u tom smislu kredibilan partner.

Mali je rekao i da se u Srbiji trenutno gradi devet auto-puteva, beogradski metro, da se sprovode projekti iz “zelene agende”, kao i da Srbija ima odličan geografski položaj i kvalifikovanu radnu snagu, te da sve to doprinosi atraktivnosti među stranim investitorima.

Sagovornici su izrazili uverenje da će do kraja godine moći da potpišu i sporazume o saradnji koji se odnose na finansiranje konkretnih projekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.