Mali: Mladima u junu još 100 evra

Izvor: B92, 14.Feb.2022, 13:01

Mali: "Mladima u junu još 100 evra"

Beograd -- Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da mladi od 16 do 29 godina mogu u junu da očekuju dodatnu pomoć države u iznosu od 100 evra.

Mali je to rekao u Skupštini Srbije obrazlažući dopune Zakona o privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 19 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti kovid 19.

"Mi ćemo svima koji se budu prijavili, novac prebaciti 1, 2. i 3. juna", rekao je Mali. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Oni koji su se prijavili za pomoć koja je uplaćena u februaru ne moraju ponovo da se prijavljuju, a mladi koji su u međuvremenu napunili 16 godina se prijavljuju od 16. do 31. maja.

Mali je kazao da je više od million mladih dobili pomoć države.

"Za nas je ovo izuzetno vazna pomoć, hteli smo da pokažemo snagu naših javnih finansija. U poslednje dve godine u vreme najteže krize nasa zemlja je izdvojila 8,7 milijardi evra, odnosno preko 18 odsto BDP-a da pomogne i privredi i građanima", rekao je Mali.

On je istakao da je država ispunila svako obećanje koje je dala u dan, i dinar.

"Pokazali smo koliko je država jaka, to je slika potpuno drugačije Srbije koja pobeđuje u ekonomiji. Isplata mladima je još jedna potvrda uspešne i odgovorne ekonomske politike", poručio je ministar finansija.

Podsetio je da je prošle nedelje najstarijim sugrađanima isplaćeno po 20.000 dinara, navodeći da je to najveća pomoć koju su penzioneri pojedinačno dobili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.