Mali: Jeftinije avio i vozne karte, bioskopi, a i skijališta – prijavite se VIDEO

Izvor: B92, 02.Dec.2023, 14:01

Mali: "Jeftinije avio i vozne karte, bioskopi, a i skijališta – prijavite se" VIDEO

"Za studentsku karticu prijavilo se do sada ukupno preko 100.000 studenata", izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

On je za kazao da je ta kartica od juče aktivna i da se dobija u banci Poštanska štedionica.

"Te kartice se otvaraju, odnosno dobijaju od banke Poštanska štedionica. One ne samo da su platne, nego nema ni troška otvaranja i održavanja računa, a još plus svaki student dobija na poklon i 1.000 dinara od Poštanske štedionice odmah na dan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otvaranja računa", kazao je Mali za TV Prva.

Ministar je podsetio da pravo na tu karticu, koja je bila i zahtev udruženja studenata, imaju svi studenti državnih i privatnih univerziteta i akademija u Srbiji i da su potpisani ugovori sa 47 firmi koje studentima omogućavaju popuste koji se kreću i do 30 odsto.

Mali je precizirao da Er Srbija studentima nudi 10 odsto popusta na avionske karte, Srbijavoz 20 odsto popusta za studente za vozne karte, Putevi Srbije dva odsto popusta na putarine, dok Cineplexx Bioskopi daju popust od 15 odsto.

"Tu su i supermarketi, hipermarketi, osiguravajuća društva, auto škole, restorani, teretane, a studenti su dobili i 15 odsto popusta od Skijališta Srbije na ski-pasove ukoliko pokažu svoju studentsku karticu", naveo je on.

Potpredsednik Vlade Srbije je naglasio da država brine o svojim mladima, jer je to budućnost naše zemlje i dodao da će već do kraja naredne sedmice biti isplaćeno i po 10.000 dinara svim srednjoškolcima u Srbiji.

Mali: "Stiže još 10.000 dinara"; "Idemo sa najvećim rastom minimalne zarade" VIDEO

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.