Mali: Javni poziv za prodaju dela zemljišta PKB u septembru

Izvor: RTS, 31.Jul.2015, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Javni poziv za prodaju dela zemljišta PKB u septembru

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je za Radio Beograd da očekuje da će prvi poziv zainteresovanima za kupovinu dela zemljišta Poljoprivrednog kombinata Beograd biti raspisan polovinom septembra.
Mali je rekao da PKB pravi gubitke iz meseca u mesec, koje pokriva Grad.
Ocenio je da PKB neće propasti već da je prodaja dela zemljišta prilika da budući investitor uloži novac i znanje u poboljšanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << proizvodnje, pošto Grad nema ni resurse ni kadrove za organizovanje poljoprivredne proizvodnje, niti treba time da se bavi.
Pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević rekao je da gradsko građevinsko zemljište PKB-a neće biti na prodaju i da će budući investitor morati da sačuva delatnost narednih pet godina.
"Prodavaće se samo poljoprivredno zemljište sa pratećim objektima i stočnim fondom, a od potencijalnog kupca tražićemo garancije za kontinuitet delatnosti i preuzimanje optimalnog broja radnika", izjavio je Milosavljević.
Pojasnio je da PKB raspolaže sa ukupno 17.000 hektara poljoprivrednog zemljišta.
Predsednik Samostalnog sindikata PKB-a Milisav Đorđević i predsednik Sindikata PKB UGS Nezavisnost Miko Lišanin protive se bilo kakvoj privatizaciji PKB-a.
Milisav Đorđević rekao je za Radio Beograd da PKB ima dugove od oko 2,7 milijarde dinara iz prethodnog perioda, prema državi kao poveriocima i to najviše za doprinose.
Đorđević smatra da postojeći dugovi "mogu da se reše prodajom 50 hektara građevinskog zemljišta PKB-a u blizini Mosta Mihajla Pupina."
Đorđević je najavu prodaje dela zemljišta nazvao "pokušajem pljačke PKB-a i kriminalnom radnjom".
Miko Lišanin iz UGS Nezavisnost PKB-a izjavio je za Radio Beograd da Beograd ne treba da se odrekne svoje "fabrike hrane".
"PKB bi mogao da bude glavni proizvođač hrane u Srbiji, a možda i na Balkanu, samo kada bi se njime upravljalo profesionalno i kada bi se radilo u korist države", rekao je Lišanin.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

BG prodaje svoju fabriku hrane na jesen

Izvor: B92, 31.Jul.2015

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali očekuje da će prvi poziv zainteresovanima za kupovinu dela zemljišta PKB biti raspisan polovinom septembra...Mali je za Radio Beograd rekao da PKB pravi gubitke iz meseca u mesec, koje pokriva Grad...Kako je istakao, PKB neće propasti već je prodaja dela zemljišta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.