Mali: Javne finansije u Srbiji nikada snažnije, jače i stabilnije

Izvor: B92, 07.Jan.2024, 23:14

Mali: "Javne finansije u Srbiji nikada snažnije, jače i stabilnije"

Ministar finansija Siniša Mali naveo je da građani treba da znaju da su javne finansije nikada snažnije, jače i stabilnije.

Mali je rekao da sa predsednikom vodi svakodnevno već 10 plus godina konstruktivne i teške razgovore. Dodaje da svi treba da budu svesni da već 4 godina traje velika kriza u svetu.

"Velike stvari se menjaju, ceo svet se menja i tome se treba prilagoditi i izaći iz toga kao pobednik", rekao je Mali i dodao:

"Imamo rast 2,5 posto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << našeg BDP, prvi put nam je u prošloj godini bio preko 69 milijardi evra. Naša ekonomija i dalje raste, dok je ceo svet u recesiji. U istoriji nismo imali veći broj zaposlenih i nižu stopu nezaposlenosti", rekao je Mali za TV Pink.

Kako kaže, 4,5 milijardi evra stranih direktnih investicija i javni dug smo sačuvali na 52 posto a imamo i dodaje, nikada veće rezerve.

"Nikada nismo bili stabilniji i jači. Dodaje da je "problem" sa predsednikom Srbije taj što nikada nije zadovoljan i što hoće uvek više i bolje. Imamo lidera kojeg nema ni jedna zemlja u svetu. Svaki izazov koji smo imali, rešavali smo bez predaje", rekao je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.