Mali: Izdato više od 100 miliona e-faktura

Izvor: B92, 16.Okt.2023, 17:31

Mali: Izdato više od 100 miliona e-faktura

Više od 100 miliona e-faktura prošlo je do danas kroz sistem elektronskih faktura, od početka njegove primene, objavio je ministar Siniša Mali na Instagramu.

U sistemu se trenutno nalazi 10.785 korisnika javnih sredstava i 210.709 privrednih subjekata, naveo je ministar finansija.

"Sistem elektronskih faktura predstavlja veoma važnu reformu koju smo sproveli, koja doprinosi poboljšanju privrednog ambijenta u našoj zemlji i koja treba da omogući mnogo brži povraćaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << PDV-a, što je bio jedan od zahteva privrede. Istovremeno, posebno sam ponosan na činjenicu da je naša zemlja jedan od predvodnika procesa prelaska sa papirnog na elektronsko fakturisanje na svetskom nivou, te da druge zemlje mogu da uče iz našeg iskustva", napisao je Mali u objavi na toj društvenoj mreži.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.