Mali: I dalje rastemo; Nastavljamo sa velikom pomoći građanima

Izvor: B92, 18.Maj.2022, 10:35

Mali: "I dalje rastemo"; "Nastavljamo sa velikom pomoći građanima"

Beograd -- Ministar finansija Siniša Mali danas je govorio na konferenciji "Koliko je srpska privreda otporna na globalne krize i izazove".

"Pre samo osam godina Nemačka nam je bila četvrti spoljnotrgovinski partner, danas je prvi. Ove godine ćemo imati razmenu preko 7,5 milijardi evra", rekao je Mali na konferenciji održanoj u Privrednoj komori Srbije.

Kako je istakao, Nemačka je i treći najveći strani investitor u našoj zemlji.

"Velika je odgovornost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na nama da našu privredu učinimo što atraktivnijom za strane investicije", rekao je Mali.

On je podsetio da se već na početku pandemije kovida 19 videlo da stvari nikad neće više biti iste.

"Vlada je reagovala brzo, ne samo da smo se borili za živote sugrađana, već i za privredu. Imali smo tri paketa pomoći, izbegli smo masovna otpuštanja, zatvaranje proizvodnih pogona... A ostvarili smo i najveću stopu rasta BDP-a u Evropi kumulativno za dve godine", podsetio je Mali.

On je naglasio da ove godine i naplata PDV-a bila mnogo bolja nego što se očekivalo.

"Daleko smo od recesije, i dalje rastemo i imamo rast privrednih i proizvodnih aktivnosti. Naravno, to ne znači da je sve lepo i sjajno, ogromni su izazovi sa kojima se suočava i svetska ekonomija, ali i srpska", istakao je ministar.

Vlada je, kako je podsetio, preduzela čitav niz mera kako bi životni standard građana Srbije bio zaštićen.

"Mi imamo sigurno snabdevanje strujom, možda i najnižu cenu gasa u Evropi, ograničili smo cene goriva. Nastavljamo i sa velikom pomoći građanima. Imali smo isplate po 10.000 dinara zaposlenima u zdravstvu i prosveti, 20.000 dinara penzionerima, 100 evra mladima. A sada je u toku prijava i za novih 100 evra za mlade. Time pokazujemo stabilnost janih finansija, snagu, ali i brigu za one kojima je pomoć najpotrebnija", rekao je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mali: "Daleko smo od recesije - i dalje rastemo"

Izvor: B92, 18.Maj.2022

Beograd -- Ministar finansija Siniša Mali danas je govorio na konferenciji "Koliko je srpska privreda otporna na globalne krize i izazove"..."Pre samo osam godina Nemačka nam je bila četvrti spoljnotrgovinski partner, danas je prvi. Ove godine ćemo imati razmenu preko 7,5 milijardi evra", rekao je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.