Malbašićev „Ceger“ ostao prazan u stečaju

Izvor: Capital.ba, 17.Maj.2023, 10:19

Malbašićev „Ceger“ ostao prazan u stečaju

BANJALUKA – Okružni privredni sud u Banjaluci okončao je stečaj u servisu za dostavu hrane „Ceger“. Preduzeće nije imalo imovinu koja bi se mogla unovčiti, zbog čega povjerioci nisu imali interes da troše novac za dalje vođenje postupka. Foto: Ceger Ovaj servis je pokrenula porodica Malbašić iz Banjaluke, koja ga je na kraju i ugasila. Ceger je najviše novca ostao dužan firmi „Tempo gradnja“ koja je takođe u njihovom vlasništvu i to 1,27 miliona maraka. Prema saznanjima CAPITAL-a, >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << on se odnosi na pozajmicu koja je data „Cegeru“, a koja nije vraćena. Pored toga, potraživanja je prijavila i Uprava za indirektno oporezivanje BiH od nepunih 99.000 maraka, „Premium invest“ Banjaluka od 42.584 KM te kompanija „Mtel“ kojoj se duguje 1.353 KM. Sa druge strane, stečajni upravnik nije uspio utvrditi ko je i koliko novca ostao dužan „Cegeru“. „S obzirom na neažurnost poslovnih knjiga nije moguće sačiniti stvarno stanje potraživanja na dan otvaranja stečajnog postupka. Iz navedenog nije bilo moguće sačiniti listu stečajnih dužnika“, naveo je on u svom izvještaju. Inače, „Ceger“ je u 2020. godini poslovao sa gubitkom od 166.804 KM, a u 2021. sa gubitkom od 719.560 KM. Društvo nije posjedovalo nekretnine. Poslovalo je u iznajmljenom prostoru „Tempo gradnje“, a sve što je iza njega ostalo je oprema čija je vrijednost procijenjena na 2.170 KM. Na računima nije bilo novca. „Očigledno je da ne postoji stečajna masa dovoljna za pokriće stečajnog postupka niti za namirenje prijavljenih potraživanja“, navodi se u rješenju suda u kojem se konstatuje da je povjeriocima ostavljen rok da uplate 30.000 KM za nastavak postupka, što oni nisu učinili, pa je on okončan. Stečaj je inače otvoren početkom ove godine, a servis je prestao da radi krajem aprila 2022. CAPITAL: D. Tovilović Чланак Malbašićev „Ceger“ ostao prazan u stečaju се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

IRB ne može da naplati 10 miliona KM od firmi Đoke Davidovića

Izvor: Capital.ba, 17.Maj.2023

BANJALUKA – Nakon što je pokrenula izvršni postupak protiv „Ekvatora“ zbog milionskog duga, Investiciono – razvojna banka (IRB) prinudnim putem pokušava da naplati još jedan kredit koji je odobrila drugoj firmi Đorđa Davidovića, saznaje CAPITAL. Foto: Printskrin/TV K3 Naime, IRB je s ciljem...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.