Mala preduzeća rešenje za nezaposlenost

Izvor: S media, 12.Avg.2009, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mala preduzeća rešenje za nezaposlenost

Državni sekretar Ministarstva za KiM Oliver Ivanović izjavio da će problem nezaposlenosti kosovskih Srba biti rešavan kroz otvaranje malih i srednjih preduzeća, a ne zapošljavanjem u budžetskim institucijama.

"Zapošljavanje putem otvaranja malih i srednjih preduzeća uz podsticajna sredstva ministarstava za Kosovo i Metohiju, ekonomiju i poljoprivredu i preko Fonda za regionalni razvoj su jedini vid održivog zapošljavanja", kazao je Ivanović tokom posete Osojanu i Goraždevcu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Ivanović je ocenio da su za razliku od bužetskih institucija u pokrajini poljoprivreda, prerada hrane i zanatske usluge oblasti u kojima je realno očekivati posao koji će ljudima obezbediti održiv opstanak i ostanak na svojim ognjištima.

Prema njegovim rečima, stalni pritisak na budžetske institucije radi zapošljavanja je nešto što on može da razume, ali je to, s ozbirom na krizu, nemoguće.

Predstavnici Srba iz Goraždevca i Osojana upzonali su Ivanovića sa teškim životnim uslovima koji su otežani izmedju ostalog smanjenom slobodom kretanja.

Osim u povratničkom mestu Osojanu, Ivanović je boravio i u Goraždevcu gde se obeležava šesta godišnjica ubistva dva dečaka i ranjavanja četvoro srpske dece koja su se kupala na Bistrici.

Nepoznate osobe pucale su 13. avgusta 2003. godine iz automatskog oružja na grupu dece i tinjedžera koji su se kupali na reci Bistrici. Pocinioci tog zločina nisu pronadjeni ni danas.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.