„Maksi“ marketi i u RS

Izvor: Blic, 12.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Maksi“ marketi i u RS

Srpska kompanija „Delta" juče je zvanično preuzela lanac trgovačkih centara „Tropik" iz Banjaluke. Ugovor o preuzimanju, vredan 35 miliona evra, potpisali su direktor „Delta maksi" Dragan Filipović i vlasnik kompanije „Tropik" Mirko Risović.

Filipović je izjavio da je preuzimanjem maloprodajne delatnosti „Tropika", kroz zakup 12 trgovačkih centara na deset godina, „Delta maksi" postala lider na tržištu RS i drugi igrač u BiH.

- Cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nam je da u narednih godinu dana postanemo dominantni u BiH i da na teritoriji RS otvorimo još šest novih trgovačkih centara, a deset u FBiH. Svi „Tropikovi" maloprodajni objekti promeniće ime u „Maksi", a potrošačima ćemo ponuditi visok nivo usluge, bogat asortiman i najniže cene na tržištu - najavio je Filipović.

Risović je potvrdio da nekretnine „Tropika" ostaju u njegovom vlasništvu. „Ugovorom je definisano da 'Tropik’ radi sve 'Deltine’ investicije u RS, a gradićemo i nekretnine za njih - rekao je Risović.

Čelnici kompanije „Delta" nameravaju da svoje poslove šire i u drugim oblastima u RS, a i dalje zainteresovani za kupovinu banjalučke Robne kuće „Boska".

Potpisivanju ugovora prisustvovali su premijer RS Milorad Dodik, ministri trgovine RS i Srbije Predrag Gluhaković i Predrag Bubalo i predsednik i potpredsednik kompanije „Delta holding" Miroslav Mišković i Milka Forcan.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.