Makedonci naseli, dobro da mi nismo

Izvor: B92, 13.Jun.2014, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonci naseli, dobro da mi nismo

Skoplje -- Godinu dana nakon što je dodeljeno 5.353 hektara kontroverznom indijskom milioneru Subrati Roju, najveći deo plodnih polja pokriveno je travom i trnjem.

Nije stigla ni jedna od 20. 000 krava, nema zapošljavanja ni oglasa za zapošljavanja, niti bilo kakve informacije o tome kada će početi prevođenje mega investicijskog plana teškog 200 miliona evra indijske kompanije Sahara.

"Od prošle godine, do sada, od 5.350 hektara zemljišta koje ima Subrata Roj, obrađeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je samo oko 700 hektara na kojih su posadili grašak za stočnu hranu, ali oko 300 hektara je nedavno uništio grad," objasnio je za Kapital, Orce Nikolovski iz sela Durfulija koje se nalazi u neposrednoj blizini zemljišta koje je dodeljeno Roju.

Roj se trenutno nalazi u Indiji, a uhapšen je na osnovu naloga Vrhovnog suda Indije zbog izbegavanja suđenja za obmanu malih investitora tešku četiri milijarde dolara.

Nadležne iz vlade premijera Nikole Grueskog su Roja predstavljali kao čoveka koji će presudno uticati na privredno oživljavanje posustale ekonomije Makedonije.

Roj je za pet miliona evra u Ohridu kupio hotel "Slavija“, a najavio je i izgradnju spomen-obeležja u čast Majke Tereze na poklonjenom placu u centru Skoplja.

Podsetimo, indijski biznismen najavio je da će ove godine posetiti Srbiju kako bi procenio mogućnosti za investiranje u srpsku privredu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.