Makao: Rekordna zarada od kockarnica

Izvor: S media, 04.Jan.2011, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makao: Rekordna zarada od kockarnica

Specijalna kineska administrativna regija Makao, koja važi za azijski "kockarski raj", prošle godine je povećala prihode za 58 odsto, a kockarnice su zaradile rekordnih 23,51 milijardu dolara, piše danas dnevnik "Čajna Dejli".

U nekadašnjoj portugalskoj koloniji odlicno je razvijen biznis igara na sreću, koji Makau donosi polovinu budžetskih prihoda.

Pre desetak godina tržište kazina je demonopolizovano i otvoreno za strane kompanije, čime je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ubrzan tempo njegovog rasta.

Kockarska industrija Makaoa, najveća na svetu,po prometu i prihodima prevazilazi čak i američki Las Vegas.

Džekpot od 5,5 miliona evra na slot mašini

Ova regija je jedino mesto na teritoriji Kine gde je dozvoljeno kockanje za novac. Služba odgovorna za kontrolu kockarnica u Makau procenjuje da su kockarnice, zahvaljujući burnom razvoju kineske ekonomije, samo u decembru povećale zaradu za 66,4 odsto u poredjenju sa istim mesecom 2009.

Prihodi kockarnica u 2009. godini su, zbog finansijske krize, porasli za samo deset procenata.

Tanjug

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.