Majski prosjek plate u BiH 981 KM

Izvor: Capital.ba, 23.Jul.2021, 04:32

Majski prosjek plate u BiH 981 KM

SARAJEVO – Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u BiH u maju iznosila je 981 KM i nominalno je niža za 0,7 odsto u odnosu na decembar prošle godine, te viša za 4,4 odsto u odnosu na isti mjesec lani. Foto: Biznis.ba Najniža prosječna neto plata od 584 KM bila je u pružanju smještaja, te pripremi i usluživanju hrane, u građevinarstvu je iznosila 680 KM, dok je prosječna neto plata u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila 675 KM, objavila je Agencija za statistiku >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << BiH. U maju najveću zaradu imali su zaposleni u finansijskim i djelatnostima osiguranja 1.564 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji prosječna neto plata iznosila je 1.480 KM, a u informacijama i komunikacijama 1.439 KM. Prosječna mjesečna bruto plata u BiH za maj iznosila je 1.519 KM i nominalno je niža 0,5 odsto u odnosu na decembar lani, te viša za 4,7 odsto u poređenju sa majem prošle godine. Srna Чланак Majski prosjek plate u BiH 981 KM се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

U junu najviša vrijednost prosječne plate

Izvor: Capital.ba, 23.Jul.2021

BANJALUKA – Prosječna junska plata nakon oporezivanja u Republici Srpskoj iznosila je 994 KM i najviša je do sada kada se posmatra prosječna plata poslije oporezivanja po mjesecima, saopštio je Republički zavod za statistiku. Foto: Nezavisne novine Prosječna plata nakon oporezivanja isplaćena...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.